Борислав Сарафов бе избран за директор на Национална следствена служба. Той

...
Борислав Сарафов бе избран за директор на Национална следствена служба. Той
Коментари Харесай

Очаквано: Борислав Сарафов започва втори мандат в НСлС

Борислав Сарафов бе определен за шеф на " Национална следствена работа ". 

Той е определен единомислещо с 9 гласа " за " от Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет. Това ще е вторият мандат на Сарафов.

За избор на шеф на " Националната следствена работа " бе належащо болшинство от 8 гласа от 11-те членове на прокурорската гилдия.

Първият му мандат публично изтича на 18 декември тази година.

Борислав Сарафов има над 26-годишен юридически стаж в правосъдната система като целият му професионален път е бил в прокуратурата и следствието, където е минал през всички равнища. Сарафов стартира професионалното си развиване през 1996 година като следовател в Окръжна следствена работа, гр. София. През 2001 година става заместител областен прокурор в Районна прокуратура, гр. Сливница, а през 2001 година е назначен за прокурор в Окръжна прокуратура-София. От 2007 година е прокурор в отдел „ Противодействие на проведената престъпност “ във Върховна касационна прокуратура.

През 2011 година е назначен от Висшия правосъден съвет за първия административен началник на новосъздадената Апелативна профилирана прокуратура. Заема тази служба до 2013 година, когато става заместител на основния прокурор при Върховна касационна прокуратура. От 18 декември 2017 година е шеф на Националната следствена работа и заместител на основния прокурор по следствието.

" Считам, че заложените цели са изпълнени напълно, даже надграждах своите цели, като си поставях нови в хода на тези 5 години в границите на първия мандат. Считам мандата за сполучлив, само че не толкоз за мен, а за сътрудниците, с които службата израсна ".

Това сподели на чуване във Висшия правосъден съвет (ВСС) позволеният претендент Борислав Сарафов в процедурата за избор на шеф на Националната следствена работа и концепцията му за работа.

Борислав Сарафов съобщи, че номинация за втори мандат като шеф на Национална следствена служба е висока чест за него, само че добави, че това е не толкоз самопризнание за него, колкото е самопризнание за триумфите и работата на сътрудниците, с които е работил през последните 5 години.

По думите му преди битуваше мнението, че Национална следствена служба е в будна кома, а към сегашния миг тя се смята за една елитна конструкция. Сарафов добави, че това е единствената конструкция с национална подготвеност след закриването на профилираната прокуратура.

Той уточни, че през миналата година сътрудниците му от Национална следствена служба са разследвали общо 560 производства, както и че са реализирани доста съществени триумфи, по тази причина и не мисли, че е належащо ново преформатиране, тъй като шестте отдела в Национална следствена служба са изцяло задоволителни. Следователи от Национална следствена служба вземат участие в разнообразни работни групи, като да вземем за пример Националната комисия за битка с трафика на хора и Постоянната комисия, която реализира унищожаването на наркотични субстанции.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР